Bio (fin)

Eliya Zweygberg (1987) on helsinkiläinen kuvanveistäjä. Hän on työstänyt veistoksia metalliverkosta vuodesta 2017 lähtien.
Eliya on taiteilijana itseoppinut ja hän on kehittänyt materiaalin työstämiseen oman tekniikkansa, joka korostaa vaihtelevia tekstuuripintoja. Hänen yksityiskohtiin keskittyvä työskentelytapansa luo veistoksille persoonallisen elävän ilmeen ja olemuksen. 

Inspiraationsa taiteilija saa eläimistä ja luonnosta sekä eettisistä kysymyksistä eläinten ja ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Teoksillaan hän haluaa kiinnittää huomiota myös uhanalaisiin eläimiin ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun.
Ensimmäiset eläinaiheiset metalliverkkotyönsä Eliya teki jo 12-vuotiaana.
Taiteilija tekee veistoksia myös tilauksesta.

Bio (eng)

Eliya Zweygberg (1987) is a self-taught Finnish sculptor best known for true to life animal sculptures created out of metal wire mesh. She has developed a technique for working with the challenging material that accentuates the varying texture surfaces. These intricate details give the animal sculptures charisma and personality.

Eliya draws inspiration from animals and nature as well as ethical issues in the interaction between animals and humans. The lifelike sculptures highlight the urgency to conserve nature, protect endangered animals and biodiversity.
She created the first animal-themed wire mesh sculptures at the age of 12.
The beautiful animal sculptures are also made to order.